hitta-hit2018-10-23T05:41:47+00:00

Hitta till Åhaga, Borås

Borås Antikmässa arrangeras i Åhaga, Borås. För att ta sig till mässan finns följande alternativ:

Adress

Åhaga
Lillåvägen 4
504 33 Borås

Med bil

Från Göteborg, Jönköping: kör väg 40 in i Borås, sväng av vid vid Annelundsmotet, mot Varberg, Växjö, väg 41 och 27, kör ca 1 km, sväng höger vid vita hänvisningsskyltar (ÅHAGA). Du ser nu Åhaga, brun tegelbyggnad, hög skorsten, högt torn.

Från Varberg, Växjö: kör väg 41/27 in i Borås. Sväng vänster vid vita hänvisningsskyltar (ÅHAGA). Du ser nu Åhaga, brun tegelbyggnad, hög skorsten, högt torn.

Med buss

Välj Blå linje mot Trandared alternativt linje 159 mot Dalsjöfors, som stannar i närheten av Åhaga.

Västtrafiks reseplanerare hittar du här.

Parkering Åhaga

Parkering

Mässan är välbesökt och våra ordinarie parkeringsplatser kommer inte räcka till. Då kommer ni av våra parkeringsvakter bli hänvisade att parkera på gamla Hedvigsborgs IP, mittemot Cirkle K. Shuttlebuss tar er tryggt fram och tillbaka under mässans öppettider. Det går naturligtvis bra att parkera där från början. Adress till gamla Hedvigsborgs IP är Kråkeredsstigen 1. Med vår buss tar det bara några minuter extra och det är ett bättre alternativ en att snurra runt och leta efter parkeringsplatser.

Observera att parkeringarna till höger om Åhaga är endast för besökare till ICA Maxi och vi vädjar om att respektera detta.

Det går även utmärkt att ta bussen till Åhaga.
Busslinjer och tider som stannar på hållplats Åhaga finns på Västtrafiks hemsida.

Förköp din biljett här!

Välkommen till Åhaga, Borås

Från lokstall till förfall…

Åhaga byggdes 1903 sedan Borås Alfvesta Jernväg hade övertagit Kindsbanan. Åhaga skötte då underhållet av loken för hela sträckan från Göteborg till Alfvesta. År 1940 övertog SJ Åhaga och Åhaga fungerade som reparationsverkstad för i huvudsak lok, men under perioden efter SJ:s övertagande reparerades även gods- och personvagnar. Verkstaden lades ned 1965 och stod sedan mer eller mindre tom och i förfall till slutet av 1990-talet.

En septemberdag 1998 besökte några privatpersoner Åhaga. De klev in bland bråte, damm och smuts. Men istället för att förfasas av förfallet fastnade de för lokalens charm och fantastiska akustik. I november 2000 registrerades Åhagastiftelsen, en ideell stiftelse som har till ändamål att främja kulturlivet i Borås och Sjuhärad. År 2001 tecknades ett avtal med Borås Kommun om övertagande av Åhaga i avsikt att omvandla den gamla lokverkstaden till ett evenemangshus. Efter ombyggnadsarbeten under åren 2001-2002 invigdes det nya Åhaga med pompa och ståt den 13 juni 2002.

Verksamheten består idag av fem affärsområden; mässa, konsert, show, event och sommar. Besöksantalet för de arrangemang som arrangeras på Åhaga uppgår årligen till över 200 000 gäster.

Läs mer om Åhaga här!