seminarieprogram2018-10-09T07:31:24+00:00

Seminarieprogrammet på Borås Antikmässa

Vill du ha fördjupad kunskap bjuder vi på ett seminarieprogram med en rad namnkunniga experter. Dagligen delar våra föreläsare med sig av sin passion och sina erfarenheter. Lärorikt och fascinerande. Dessutom erbjuder vi guidade turer, där du har chans att möta ett flertal utställare som visar upp sina utvalda föremål.

Såväl seminarier som guidade turer är kostnadsfria för våra mässbesökare. Välkommen!

Fredagen 26 oktober

Jan Ribbhagen är expert på silver och smycken, liksom ordförande för Sveriges Konst- & Antikhandlareförening, SKAF. Vilka juveler betraktas som världens vackraste och varför? Hur ska antika smycken granskas? Vad är viktigt att tänka på inför smyckeköp? Dessutom berättar Jan Ribbhagen om några favoritföremål från sin butik.
Frida Ramstedt driver sedan 2005 Nordens största blogg inom inredning och design, Trendenser.se. Hon arbetar heltid som bloggare, föreläsare och trendspanare. Här delar Frida med sig av hennes tips om hur du med hållbar design och möbelklassiker kan skapa ett personligare hem. Vad ska du tänka på när du köper vintagemöbler? Hur mjukar du upp ditt hem med föremål med en historia? Tips att tänka på hur du kombinerar äldre möbler med en modern inredning.

Lördag 27 oktober

Föredrag med Bo Knutsson är antikhandlare och expert på glas. Här delar han med sig av sina erfarenheter, gedigen kunskap och inte minst passionen för glas.
Christer Börjesson representerar Förenade Konst- och Antikhandlare och guidar dig bland de utställande medlemmarna på mässan, som valt ut var sitt favoritobjekt. Här får du se föremål med stor bredd – från allmoge till modern design.

Söndag 28 oktober

Björn Gremner, driver antikhandel med orientaliskt porslin och konsthantverk. Här guidar han dig runt på mässan och visar upp några favoritföremål och utvalda utställare.
Föredrag med Fredrik Knutsson, som redogör för 1900-talets moderna klassiker som Wiwen Nilsson och Ingeborg Lundin med flera, liksom siar om framtiden och avslöjar varför han redan nu kan förutspå vad som kommer att bli vår tids antikviteter.
Öppettider & biljetter

Det enklaste och smidigaste sättet att lösa entréavgiften på är att köpa biljetten i förväg. Då sparar du dessutom både tid och pengar.

Utställare A-Ö

Här finns allt man kan önska sig av möbler, mattor, konst, skulptur, design, silver, smycken, glas och porslin. Allt är till salu.

Program

Seminarieprogrammet är kostnadsfritt för alla mässbesökare och ett mycket uppskattat inslag på mässan. Lyssna på experterna när de avslöjar sina bästa tips.